maanantai 7. huhtikuuta 2014

7.4.2014 Mutkia matkassa

Veetin leikattu jalka alkoi aristamaan viikonloppuna. Sunnuntaina ahdisti koko tilanne ja olin varautunut jo pahimpaan Veetin suhteen. Saimme onneksi hoitavalle eläinlääkärille ajan maanantaille, eli tälle päivälle, heti aamulle. Ehdin jo pyöritellä päässä proteesin pettäneen tai vaivan olevan jopa polven ristisiteissä tms.  Viikonlopun ajan mielessä on pyörinyt Veetin nukuttaminen viimeiselle matkalle. Kaverikoirakin avasi melkein asuntomme ulko-oven kun olimme lähdössä aamulla liikenteeseen, mistä lie aavisteli tulevaa. Jouduin laittamaan sen koiraportin ja kahden oven taakse, joista koiraportti oli sijoiltaan kun tulin kottiin.

Lääkärissä otimme kuvat polvesta ja lonkasta. Polvessa ei ollut yhtään mitään, eiäåkä varsinaisesti lonkassakaan. Lääkäri arveli proteesin kuppiosassa olevan pientä mikroliikettä, joka on saattanut aiheuttaa tulehduksen proteesin viereen. Kuvissa siinä kohdassa näkyi siis mahdollisuus tulehdukselle. Tuleva leikkaus nyt siis siiretään ja katsotaan tuoko antibioottikuuri helpotusta.

Voi olla myös mahdollista, että proteesin kuppia joudutaan kiristämään tai vaihtamaan uuteen. Lääkäri meinasi, että vielä ei luovuteta. Olen tyytyväinen osaavan lääkäriin ja hoitovapaalla olevan mieltä huojensi myös se, että jos proteesia joudutaan "säätämään", maksettavaksi tulee vain osat ja lääkekulut.

Tämmöisiä murheellisia juttuja tänään mutta jospa Veetin tilanne nyt kohenisi.

2 kommenttia:

  1. Tuntuu oman koiran polven leikkaukset ongelmineen nyt pieniltä, kun lukaisin tämän teidän blogin läpi. Massiivinen leikkaus isolle koiralle, mutta hienosti olette selvinneet tähän asti, toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin ja Veetin tilanne kohenisi!

    Tuo epätietoisuus ja pelko lopetuksesta on kamalaa. Itsekkin välillä mietin, että mitä jos eteen tulee Ässän lopetus. Jos lonkat vaikka ovatkin menneet jo niin sököksi, että polvien leikkaamisesta ei ole enää apua.. Paraneminen kun on nopean alun jälkeen loppunut ja kivut senkuin jatkuvat, niin alkaa miettiä missä raja menee.

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä on tullut pyöriteltyä päässä sitä Veetin nukuttamista ikiuneen. Parin yön yli nukuttuani ja lääkärin kanssa juteltuani olen päättänyt katsoa vielä mahdollisuuksia. Voi olla että leikattuun jalkaan joutuu proteesin kupin uusimaan. Pää on ihan pyörällä. Voi kun Veeti osaisi itse sanoa mitä haluaa.

    VastaaPoista