maanantai 20. toukokuuta 2013

LEIKKAUSPÄIVÄ LÄHENEE


Kävimme leikkaavan kirurgin luona terveystarkastuksessa. Samaan syssyyn kuvattiin koko luusto ja otettiin verikokeet. Kaikki oli onneksi lonkkia lukuunottamatta todella hyvin. Kyynärät puhtaat ja muutenkin luusto vaikutti hyvälle. Verikokeiden tuloksetkin olivat ok. Oikeaan lonkkaan oli kehittynyt luupiikki ja reisiluunpääkin istui lonkkamaljaan huonosti. Vasen lonkka ei ollut kehittynyt onneksi huonompaan tänä aikana. Lääkäri meinasi että tämmöisessä tapauksessa moni nukuttaa koiran, jos mahdollisuuksia tai halua lonkkaleikkaukseen ei ole..Itselläkin on vielä takaraivossa olo, että onko koiralle oikein leikkauksen jälkeinen kipuilu ja kuntoutus..

Lonkkaproteesi on siis ns. Helica TPS, sementitön proteesi. Tässäpä linkkiä, jos jotakuta kiinnostaa
http://www.vetinst.com/skin1/admin/UserFiles/File/JS%20PDF/CAT%202012%20CH8%20JOINT%20REPLACEMENT.pdf

Leikkaavan lääkärin mukaan eroaa sementtiproteesista mm. näppäryydellään ja ns. kiristysmahdollisuudella, jos sen tyyppistä ongelmaa leikkauksen jälkeen ilmenisi.

Leikkauksen jälkeen on ehdoton liikuntakielto 6 viikkoa, ja asteittainen liikunnanlisääminen. Leikkauksen jälkeen, 10 päivän kuluttua on tikkienpoisto, ja siellä myös selvitellään fysioterapian tarvetta. Noin kuuden viikon kuluttua leikkauksesta, otetaan lonkista tarkistusröntgen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti