maanantai 20. toukokuuta 2013

PÄIVÄ 5


Yö meni onneksi jo levollisemmin. Veeti kuorsasi jo normaaliin tapaan. Aamulla se herätti joskus ennen viittä, kun haavasuojapuku oli mennyt takaa solmuun. Annoin särkylääkkeen (Rimadyl 100mg, 1/2), ja nukuttiin vielä tunteroinen. Aamupissalle kun lähettiin niin vauhti oli jo melkonen jalasta huolimatta. Kaverinkin kanssa se olisi halunnut mäikätä sisälle tultuamme. Haavan pesun kautta omaan "köökin kömmänään".Haava näyttää hyvälle, eikä punota ollenkaan.

Ruokakin maistui, joten antibiootit sain annettua. Leikatulle jalalle se varaa hyvin kevyesti. Puhuin eilen puhelimessa sen leikkanneen lääkärin kanssa, ja hän meinasikin että on hyvä ettei koira vielä liikaa varaa painoa, koska tää eka viikko on semmosta "kriittistä aikaa". Tämän viikon jälkeen hösyämiskielto jatkuu vielä 5 viikkoa. Meillä on tikkienpoisto ens viikolla, sitten selviää milloin voimme aloitella remmikävelyitä. Liikkelle lähdetään varovasti, ellen väärin muista, 5 minuuttia kerrallaan, 3-4 kertaa päivässä. Hiljalleen lisätään sitten liikunnanmäärää. 

Ensimmäisinä päivinä Veeti oli kauhean hätäisen oloinen kun kuljimme asunnossa niin ettei se nähnyt missä liikuimme. Nyt se alkaa olla tottunut tuohon omaan kömmänään, eikä korvaansa lotkauta vaikka kuljen siitä läpi ja olen välillä "näkymättömissä". Se rauhoittuu parhaiten tuonne omaan tilaansa, joten en ole sitä olohuoneen puolelle ottanut nyt ollenkaan.

Tänään Veeti ei ole kipuillut päällisin puolin ja meinaa vissiin jo menojalakaakin vipattaa. Rimadyl vaikuttaisi toimivan paremmin kuin Onsinor.Takapihalla käydessä se yrittää jo tonkia maata ja hösytä ympäriinsä.

Iltaa kohden ruoka taas maistui ja se söi ekaa kertaa purutikkujakin. Kävin poissa kolmisen tuntia, koirat jäivät miehekkeen kanssa kolmistaan. Oli melkoinen vastaanottokomitea portilla jo vastassa kun tulin. Veeti on piristynyt tän päivän aikana huomattavasti. Se on nyt kävellyt jo varovasti neljällä jalalla. Oon aika ihmeissäni kuinka nopeasti se on alkanut toipumaan. :)


Pissalla käymistä tuettuna 

Veetin kömmänä


Kaverukset ennen leikkausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti