maanantai 20. toukokuuta 2013

LEIKKAUSPÄIVÄ

Olemma päällystäneet koko huushollin liukuesteisillä käytävänmatoilla. Keittiöön on rajattu Veetille oma kömmänä koiraporteilla.

Edellinen yö meni huonoilla unilla ja jännitti kauheasti. Muita valmisteluja ei ennen leikkausta tehty, kuin että ruokaa ei saanut antaa 12 tuntiin ja vettä pariin tuntiin. Lääkäriasemalle päästyämme pääsimme melkein heti hoitajan vastaanotolle, joka antoi koiralle rauhottavan piikin. Aika pian Veetin nukahtikin ja sain sain hikipäässä siinä hetken jännittää ennen lääkärin tuloa. Käytiin kuviot läpi, lääkäri kertoi miten leikkaus etenee ja kävimme hieman jo jälkihoitoa läpi.

Sitten vaan kotiin odottelemaan puhelua...Viiden tunnin päästä menimme sitten takaisin lekuriin, ja lääkäri kertoi leikkauksen menneen hyvin. Hän kertoi myös lonkan olleen todellakin huonossa kunnossa, kuten kuvista jo aiemmin viikolla olimme nähneet. Lonkkaproteesi oli saatu asennettua ja lääkäri sanoi proteesin olevan todella tukeva.

Siellä se karvainen potilas sitten köllötteli peiton alla tipassa. Hoitajan ja mieheni kanssa kannoimme koiran autoon peitomutkassa. Kotiin päästyämme Veeti vietti ensimmäisen illan, yön ja aamun isossa näyttelyhäkissä.


Onneksi minulla oli kotosalla sopivan kokoinen haavasuojapuku, jonka vaihdoin Veetille päälle. Kauluri sai sen hätääntymään ja pyörimään kummissaan häkkyrässä. Vesi maistui ja illanpäälle vielä piimä.
Ilta meni sitten siinä vähä itelläki itkeskellesä kun koira oli levoton ja kipeä..

Kaveri oli myös huolissaan Veetistä ja päivysti häkkyrän vieressä koko illan..


Ennen nukkumaanmenoa käytimme Veetin, "kantoliinalla" tukien takapihalla pissalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti